≡ Menu

Info Griekenland

Griekenland  Info en Reisinformatie.
Griekenland staat bekend als een zon en cultuur vakantiebestemming .Vanwege de vele overblijfselen uit de oudheid en het culturele erfgoed is Griekenland inderdaad een mekka voor cultuurliefhebbers. Daarnaast biedt het land met al zijn eilanden en stranden en het zonnige klimaat zeer veel mogelijkheden voor zon en strand liefhebbers.Op landen-info.nl vind u allerlei informatie over dit geweldige vakantieland.In het noorden grenst Griekenland aan Albanie, het voormalig Joegoslavie en Bulgarije en in het oosten aan Turkije.Het schiereiland,dat het vaste land van Griekenland vormt,wordt omringd door meer dan 1400 kleine en grote Griekse eilanden.Hiervan zijn slechts 169 eilanden bewoond volgens onze laatste info.De Griekse eilanden zijn in zes groepen verdeeld de Cyclades,de Ionische, de Dodecanese,de Noordoost Aegeische eilanden, de Sporades en de Sardonische Golf eilanden.De twee grootste eilanden van Griekenland,Kreta en Evia, behoren tot geen enkele eilandengroep.Ongeveer viervijfde van Griekenland is bedekt met bergen,waarbij het meeste land 1500 m boven zeeniveau ligt.Meer info over vakantie in Griekenland,het weer en de temperaturen in Griekenland.

Info over de Natuur in Griekenland.
Griekenland heeft een enorme rijkdom aan flora.In Griekenland komen meer dan 6000 soorten planten voor, waaronder meer dan 100 verschillende soorten orchideeën.Sommige plantensoorten komen nergens anders voor.In de lente worden de Peloponnesos en de bergen van Kreta bedekt met de mooiste wildbloemen, waaronder krokussen, anemonen, irissen, lelies, rotsrozen en cyclamens. In heel Griekenland zijn tevens kruiden te vinden: volg uw neus en u vindt uzelf tot uw knieen in de wilde oregano, basilicum en tijm.De rijkdom aan fauna in de Griekse regio's is haast even zo groot. Er zijn ca 116 zoogdiersoorten, 422 vogelsoorten en 447 vissoorten te vinden (dit is ca. 77% van alle voorkomende vissoorten in de Middellandse zee).Nationale parken zijn gesticht en bepaald per Presidentieel decreet. Er zijn ca. 10 nationale parken die in totaal 68.732 hectare beslaan. In Griekenland zijn de volgende Nationale parken te vinden Aenos, Vikos-Aoos, Lefka Ori (Samaria gorge), Oeti ,Olympos, Parnassos, Parnis, Sounion, Pindos Mountains, Prespa Lakes.

Info over het Weer en Klimaat.
Het klimaat en weer van Griekenland varieert per gebied. Het zuidelijke en centrale gedeelte van het land hebben een mediterraan klimaat. Dit houdt hete, droge zomers en milde, natte winters in. Het continentale klimaat in het noorden van Griekenland heeft veel meer neerslag dan het oosten. Het ionische eiland Corfu (Kerkira), aan de noordwestelijke kust, heeft een gemiddelde neerslag van 1.000 mm per jaar. Athene in het midden van Griekenland heeft een gemiddelde neerslag van 400 mm per jaar. Sneeuwval is normaal in de bergen. De gemiddelde temperatuur in Athene is 10 graden Celsius; de gemiddelde temperatuur in juli is 28 graden Celsius.Meer info over weer in Griekenland.

Info : Cijfers en Feiten.
Volledige naam
:Republiek Hellas (Griekenland)
Oppervlakte :131.944 km2
Inwoners :10,71 miljoen
Hoofdstad :Athene (inw: ongeveer 3,7 miljoen)
Bevolking : 98% Grieks en 2% ethnische minderheden (Albanisch, Turks en Slavisch-Macedonisch
Talen :Grieks
Overheid :Parlementaire republiek
Industrie en Producten :Toerisme, transport, voedsel- en tabaksproductie, textiel, chemicalien, metalen producten, petroleumproducten
Belangrijkste handelspartners :Duitsland, Italie, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten.

0 comments… add one