≡ Menu

Malta

Malta Reisinformatie

De Maltese archipel bestaat uit drie eilanden, Malta, Gozo en Como. Deze eilanden liggen in het midden van de Middellandse zee, ongeveer 93 km ten zuiden van Sicilie en 350 km ten noorden van Libie. Malta is het grootste eiland, en heeft de vorm van een fles port. Het eiland heeft vele baaien en havens. Malta is redelijk vlak en bestaat voornamelijk uit kalksteen. Gozo is groener en heuvelachtiger dan Malta. De kust van Gozo heeft hoge en ruige rotsen.De mediterraanse cultuur is overheersend in Malta, maar bijna 150 jaren van Britse overheersing hebben hun tekens achtergelaten. Engels is de officiele taal (samen met Maltees).De katholieke Kerk is de beheerder van nationale tradities en zijn kerken zijn de grootste karakteriserende tekens in de meeste steden en dorpen. Ondanks dat de invloed van de katholieke kerk afneemt, is katholicisme een echte macht in de meeste dagelijkse levens van de mensen. Scheiden en het plegen van abortus is onwettig, hoewel jongere generaties geprobeerd hebben deze wetten te liberaliseren.De hoofdstad van Malta is Valletta. Valletta staat bekend om een aantal mooie tuinen waaronder de Upper Barrakka tuin, ooit eigendom ban de Italiaanse ridders van Sint John. Vanuit deze tuin heeft men een prachtig uitzicht over de grote haven. Mdina is een 3000 jaar oude stad. Dit was ooit het politieke centrum van Malta. Het centrum staat vol met gebouwen in barok stijl en steegjes met keien. De stad Hagar staat vol met prehistorische tempels. Deze tempels dateren uit 3800 voor Christus. Hagr Qim en andere Neolithische tempels op Malta zijn de oudst bekende bouwwerken die ooit door mensen gemaakt zijn. De eilanden Gozo en Como zijn bekende duikgebieden. Mogelijke activiteiten op Malta zijn duiken, snorkelen, zwemmen en wandelen.
 
 Natuur in Malta
 
Flora Malta

 Bossen komen op Malta niet voor. De bomen, die nu nog voorkomen op het eiland, zijn door de mens aangeplant. Enkele soorten die voorkomen, zijn olijfbomen, cipressen, laurierbomen en amandelbomen. Ook dadelpalmen komen voor, maar hebben het zwaar door bodem en klimaat. Verder bestaat de begroeiing uit laag en doornig struikgewas. In de lente bloeien er enkele soorten bloemen, onder andere klaprozen, orchideeen en gladiolen. De nationale plant is de Maltese centaurie. Deze plant komt alleen op Malta voor en groeit op de klippen bij de kust. Kruiden als tijm, basilicum, oregano en munt komen ook veel voor.
 Fauna Malta
 
De fauna van Malta vind je niet op het land, op wat onschuldig uitziende slangen, hagedissen en Noord-Europese trekvogels na. Je vindt de fauna eerder onder water. De archipel ligt in het minst vervuilde deel van de Middellandse Zee. Daardoor tref je hier vissoorten aan die elders allang verdwenen zijn. De Anthias Anthias is hier een voorbeeld van.
 Klimaat Malta
 Malta heeft een goed klimaat met temperaturen die stijgen tot 30 graden Celsius in de zomer (juli tot en met augustus) en wanneer de sirocco wind vanuit Afrika waait. De laagste temperatuur overdag is ongeveer 15 graden Celsius, deze temperaturen komen voor in januari. Regenval is het hevigst in de periode november tot en met februari, maar over het algemeen valt er jaarlijks weinig neerslag.
 
 Malta Cijfers en feiten
 Volledige naam : Republiek Malta
 Oppervlakte
: 320 vierkante kilometer
 Inwoners : +/- 400.000
 Hoofdstad
: Valletta +/- 92.000 inwoners
 Bevolking : Maltees
 Talen : Maltees, Engels, Italiaans
 Overheid : Parlementaire democratie
 Industrie en Producten
: Toerisme, elektronische apparatuur, schepen repareren, constructie
 Belangrijkste handelspartners : Italie, Duitsland, Groot Brittannie
 
 Malta gewoontes,lokale gebruiken
 Hoogseizoen Malta
 Houdt er rekening mee dat het druk kan zijn tussen juli en september wanneer het toeristen aantal twee keer zo hoog is als het aantal inwoners. En onthoudt dat Malta reeds een van de dichtstbevolkte plaatsen is ter wereld. Kijk uit voor het verkeer als u aan het wandelen bent. De lokale bestuurders negeren vaak stoptekens en er zijn geen verkeerslichten. Vergeet niet om rechts te kijken, en niet alleen links, als u een weg oversteekt.
 Kleding Omgangsvormen  Malta
 Draag geen korte broeken of strandkleding als u niet op het strand bent en kleedt u gepast als u kerken bezoekt. Bezoekt u de verschillende prachtige catacomben op het eiland die werden gebruikt als begraafplaatsen houd dan rekening met de rust en mensen die hier komen om te rouwen.Zorg bij het bezoeken van de kerken op Malta voor gepaste kleding.
 Religie Malta
 
De meeste bewoners van Malta zijn katholiek, maar ander godsdienstige klassen zijn ook vertegenwoordigd. Er is een kleine groep Anglicaans, Kerk van Schotland, Griekse Orthodoxe Joodse Methodisten en er is een kleine moslim gemeenschap. Kerk diensten worden gehouden door de verschillende Klassen.
 
 Malta evenementen en culturele attracties
 Evenement : Nieuwjaarsdag viering
 1 januari Nieuwjaarsdag viering.
 Evenement : St. Paul's Shipwreck
 10 Februari herdenking van een scheepsramp.
 Evenement :St. Joseph
 19 Maart Feestdag voor St. Joseph
 Evenement : Onafhankelijkheidsdag Malta
 21 September Nationale feestdag ter gelegenheid van onafhankelijkheid Malta
 
 Malta Toeristisch
 Malta is altijd een ontmoetingsplaats van culturen geweest: Arabieren, Feniciers, Romeinen, Spanjaarden, Engelsen en Fransen hebben het eiland altijd beinvloed. Men komt hier dus niet alleen voor de zon en de onbezorgde sfeer, maar ook voor de vele bezienswaardigheden. Zo is er de gezellige hoofdstad Valletta, en de historisch belangrijke steden Rabat en Medina (Mdina). Malta is een rotsachtig eiland. De grillige kustlijn bestaat uit talloze baaien en inhammen met steile rotsen en klippen
 
 Toeristiche ativiteiten in Malta
 Hoofdstad Valletta

 De hoofdstad Valletta is een historische en culturele verademing. Er zijn niet alleen regelmatig toneelstukken en concerten, maar ook veel tentoonstellingen en straatevenementen.Valletta kan makkelijk lopend bekeken worden. Het huren van een auto is een goede optie indien u naar verdere locaties wilt op het eiland, vooral omdat de taxi's vrij duur zijn.Lokale verhuurbedrijven zijn op het eiland. U kunt ook motoren en fietsen huren op Malta. U rijdt hier wel links, houdt hier rekening mee.
 Golfen Malta
 
Malta's goede klimaat zorgt ervoor dat het een perfecte locatie is om te golfen. Vooral bij de golfbaan bij de 'Malta Golf Club'krijgt u een onvergetelijke ervaring. Malta's passie voor golf is er al sinds 120 jaar.
 Watersport Malta
 Duiken De drie Eilanden van de Maltese Archipel- Malta, het grootste eiland, Gozo, het mythische eiland van Calypso, en het piepkleine Comino, beroemd om haar Blue Lagoon- vormen samen een heel bijzondere duiklocatie in het hart van de Middellandse Zee.
 Strand Malta heeft stranden voor iedereen, van windsurfers tot zonaanbidders. Kies uit goudkleurig zand, rood zand, rotsen en blauwe baaien.
 Waterskien De sport kan in Malta het hele jaar door worden beoefend. Legio hotels bieden hun gasten de mogelijkheid om te waterskien. Wil je in de wintermaanden gaan waterskien? Vraag dan wel van tevoren naar de mogelijkheden.
 Wandelen Malta
 
Als u van wandelen houdt, bevindt u u snel in een tijdloos landschap in Malta, dat zelfs in het hoogseizoen zo goed als verlaten is. Er is meer dan genoeg te ontdekken, van oeroude boerderijen tot kapelletjes langs de weg en spectaculaire zeegezichten.
 Wandelen Malta
 
Als u van wandelen houdt, bevindt u u snel in een tijdloos landschap in Malta, dat zelfs in het hoogseizoen zo goed als verlaten is. Er is meer dan genoeg te ontdekken, van oeroude boerderijen tot kapelletjes langs de weg en spectaculaire zeegezichten.
 
 Reizen naar Malta
 Vliegen naar Malta
 Het vaste land van Europa heeft de beste toegang tot Malta. Air Malta heeft vluchten tussen het eiland en verschillende Europese steden. Het heeft tevens vluchten tussen Malta en Cairo, Dubai, Damascus en Tunesie. Andere transporteurs met service naar Malta zijn Alitalia, KLM, Lufthansa, Swissais en Tuniker.
 Veerboot vervoer naar Malta
 
Tijdens de zomer is er een ferry service aanwezig tussen Malta en Sicilie en Genoa, Italie. Deze ferry vaart tussen Malta en Catania (op Sicilie) en de vaart duurt ongeveer 4 uur.
 Overig vervoer naar Malta
 
Het internationale vliegveld van Malta ligt ongeveer 5 km ten zuidwesten van Valletta, de hoofdstad van Malta. Bussen, Taxi's en huurauto's zijn hier beschikbaar.
 
 
 Reizen in Malta
 Bus en openbaar vervoer in Malta
 De publieke bus service op Malta en Gozo is een goede manier om rond te trekken in Malta. Bussen op Malta bereiken de grote toeristische gebieden.
 Veerboot vervoer in Malta
 
Een reguliere ferry dienst verbindt Cirkewwa met Malta en Mgarr met Gozo, wat ongeveer 20 minuten duurt (een enkele reis). Er zijn tevens onregelmatige ferry diensten tussen ieder eiland en Comino. Kijk daar voor de veerboot schema's die hiervoor zijn opgesteld.
 Per auto Malta ontdekken
 Het huren van een auto is een goede optie indien u naar verdere locaties wilt op het eiland, vooral omdat de taxi's vrij duur zijn.Er zijn lokale verhuurbedrijven op het eiland.U kunt ook motoren en fietsen huren op Malta. U rijdt hier wel links, houdt hier rekening mee en zorg voor de juiste reisverzekering.
 
 Accommodaties in Malta
 De Maltese Eilanden hebben accommodatie voor alle smaken, doeleinden en seizoenen. Of je nu op zoek bent naar een geschikt onderkomen voor een gezinsvakantie, een rustig plekje in de natuur of een hotel met alle faciliteiten voor een grootschalige conferentie, je vindt hier altijd wat je zoekt.Op Malta vind je hotels,vakantiehuizen,appartementen,vakantiewoningen en vakantieresorts in elk budget.
 
 Malta praktische informatie en links
 Visa een visum is niet verplicht voor vakanties tot 3 maanden voor Australiers, Britten, Canadezen, Nieuw Zeelanders, Zuid Afrikanen en Noord Amerikanen. Voor andere nationaliteiten raadpleg de ambasade of het consulaat van malta.
 Tijdsaanduiding in Malta :GMT (Greenwich Mean Time) plus 1 uur
 Elektriciteit in Malta:250V, 50Hz
 Gezondheid in en naar Malta
 
Vaccinaties als men uit een gele koorts gebied komt is gele koorts vaccinatie verplicht. Er zijn geen andere verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Malta. Raadpleeg voor de zekerheid het dichtstbijzijnde GGD of de Travelclinic.
 Water en Hygiëne in Malta
 Het water uit de kraan is geen drinkwater. Water uit flessen is overal te verkrijgen. De meeste vlees en vis gerechten kunnen geconsumeerd worden zonder risico.
 Gezondheidszorg in Malta
 
De gezondheidszorg voldoet aan de westerse normen.
 Telefoneren in en naar Malta
 
In geval van nood kan men de volgende telefoonnummers gebruiken. Politie: 191, Ambulance: 196, Brandweer: 199. Het internatonale toegangsnummer van malta is 356. Wanneer men vanuit malta internatonaal wil bellen dient men eerst 00 te draaien.
 Geldkoers Malta
 De munteenheid van Malta is de Maltese Lira. Wilt u de laatste omwisselkoers van deze valuta weten, ga dan naar de website van Oanda.

OLDER ARTICLE

NEXT ARTICLE

0 comments… add one