≡ Menu

Rusland

Rusland Reisinformatie

Rusland is een zeer groot land dat zich uitstrekt van de grens met Estland, Letland, Belarus, Ukraine en Turkije in het westen tot aan de Stille Zuidzeekust in het oosten, ongeveer 6000 kilometer verderop. In het zuiden grenst Rusland aan Kazachstan, Mongolie en China. Het landschap is overwegend vlak onderbroken door het Ural gebergte met een hoogste punt van 1900 meter en iets hogere bergketens in het Verre Oosten. De drie grote rivieren ten westen van de Ural de Dnepr, de Don en de Wolga ontspringen binnen een afstand van 400 kilometer van Moskou en stromen in zuidelijke richting naar de Zwarte en Kaspische Zee. Het Verre Oosten van Rusland is Siberie. Deze streek is met name bekend om de verlaten en lege toendra's, steppes en bergketens.Het vinden van 'Novgorod' in 862 door de Viking 'Rurik van Jutland' wordt traditioneel gezien als de geboorte van de Russische staat. De opvolger van 'Rurik', 'Oleg van Rurik', hielp Kiev de regionale macht te geven in de 10de en 11de eeuw, totdat het verplaatsen van handelroutes hem een commercieel gat bezorgde. De kooplieden van 'Novgorod' kondigden uiteindelijk onafhankelijkheid van Kiev aan en sloten zich aan bij de 'Hanseatic Bond', een federatie van stadstaten die de handel op de Baltisch en Noordzee controleerden.De hoofdstad van Rusland is Moskou. Deze stad is zeer bekend vanwege het Kremlin en het Rode Plein. Sint-Petersburg is de stad van Peter de Grote, waar nog intacte overblijfselen van de Tsaren periode te vinden zijn. Attracties in Sint-Petersburg zijn het Nationale Museum met historische overblijfselen, het Peter en Paul Fort en ook het vergezicht van Nevski. Novgorod stamt uit de 9e eeuw na chr. en speelt een voortrekkers rol op het gebied van kunst en politiek. In Novgorod zijn een aantal interessante attracties te bezoeken als het Kremlin met de Byzantijnse Kathedraal van Sinte Sophia, het Yaraslov plein met middeleeuwse markten, kerken, triomfbogen en overblijfselen van paleizen. De kerk van 'Onze Redder te Llino' is een van de mooiste kerken van Rusland. De Transsiberie spoorlijn brengt reizigers in 6 dagen (9446 kilometer) van Moskou tot aan Wladiwostok aan de Stille Zuidzeekust. Dit is een van de beste manieren om dit uitgestrekte land te bezichtigen. De Wolga, de langste rivier van Europa, stroomt van Yaroslav ten noorden van Moskou naar de Kaspische Zee. Er varen veel Cruise schepen en stoomschepen op de Wolga. Het meest interessante stuk is tussen Volgograd en Rostov aan de Don. Interessante activiteiten in Rusland zijn trektochten, bergbeklimmen, hiking, kajakken, fietsen, skiën in het Caucasus gebergte of een bedaarde expeditie naar de Noordpool.

Natuur in Rusland
Flora Rusland
Door de grootte van het land, kent Rusland verschillende landschapsvormen . Het uiterste noorden bestaat uit toendra waar mossen, korstmossen en lage struiken groeien. De Taiga bestaat uit bossen met dennenbomen, zilversparren en berken. In de gemengde naald- en loofbomenbossen verder naar het zuiden komen eiken, beuken, esdoorns en haagbeuken voor. Op de steppes wordt het meeste graan van Azië verbouwd.
Fauna Rusland
In de noordelijke dennen- en sparrenbossen leven rendieren, wolven en bruine beren. In de gemengde naald- en loofbomenbossen komen herten, lynxen en Siberische tijgers (waarvan bekend is dat ze zelfs wel eens in de buitenwijken van Wladiwostok rondzwerven). Hoewel de milieuvervuiling en pelsjagers het bestaan van vele diersoorten bedreigen, komen in de verlaten gebieden van Centraal-Azie sneeuwluipaarden, jachtluipaarden, stekelvarkens, gazellen, wilde geiten en gemzen voor.
Nationale parken Rusland
In Rusland zijn zo'n 140 nationale natuur reservaten. In een groot aantal van deze gebieden hebben fokprogramma's ervoor gezorgd dat de diersoorten, waaronder de Europese bizon, nog steeds voortbestaan.

Klimaat Rusland
De winters in Rusland van november tot en met april zijn lang en koud. De zomers zijn kort en relatief koel. De koudste wintertemperaturen komen voor in Oost-Siberie waar een gemiddelde temperatuur heerst van -49 graden Celsius. De laagst gemeten temperatuur was hier bijna -68 graden Celsius. Hoewel de temperatuur in het Noordpoolgebied en in het Stille Zuidzeegebied in de winter hoger is, staat er een sterke wind waardoor de gevoelstemperatuur beneden de -50 graden Celsius ligt. De omstandigheden die in het Noordoosten in de winter de koude temperaturen veroorzaken, zorgen in de zomer voor een lucht stagnatie met extreem hoge temperaturen voor deze noordelijke breedtegraad. Juli en augustus zijn de warmste maanden in Rusland. In het grootste gedeelte van het land is de neerslag matig. Juli en augustus zijn de meest vochtige maanden, op sommige plaatsten regent het wel eens 1 op de drie dagen. In het westen van Rusland varieert de neerslag van 40 tot meer dan 80 centimeter per jaar. In Siberie en de meest oostelijke regio ligt de jaarlijkse neerlag gemiddeld tussen de 51 en de 81 centimeter.

Rusland Cijfers en feiten
Volledige naam : Russische Federatie
Oppervlakte
: 17 miljoen vierkante kilometer
Inwoners : +/- 147 miljoen
Hoofdstad
: Moskou ongeveer 9 miljoen inwoners
Bevolking : 81% Russisch, 4% Tataars, 3% Ukrains en een groot aantal etnische minderheden.
Talen : Russisch
Overheid : Federale overheid
Industrie en Producten
: Olie, kolen, ijzererts en hout
Belangrijkste handelspartners : EU voornamelijk Duitsland, Wit-Rusland, Oekraïne,VS

Rusland gewoontes,lokale gebruiken
Kleding voorschriften en Omgangsvormen Rusland
Kleed u netjes wanneer u religieuze gebieden bezoekt. Een vrouw dient haar hoofd met een sjaal te bedekken en een lange jurk of rok te dragen; een man dient een lange broek te dragen en een shirt met mouwen. Neem een cadeau mee wijn of bloemen als u uitgenodigd wordt bij iemand thuis, maar let er goed op dat het een oneven aantal bloemen is een even aantal brengt ongeluk.Wees erop voorbereidt om uw schoenen uit te doen als u uitgenodigd wordt bij een Rus thuis u krijgt daar thuis waarschijnlijk slippers.Vergeet niet om uw jas uit te doen als u ergens binnen bent. Het wordt gezien als onbeleefd als u uw jas aanhoudt. Tevens is het een tip om op te schrijven in welke kamer u uw bezittingen heeft achtergelaten als u een concert, ballet of groot museum bezoekt. Er zijn vaak veel kamers, verspreidt over verschillende verdiepingen.Wees niet verrast als u vaak geduwd wordt of een elleboog krijgt in de metrostations en andere drukke plaatsen.
Religie Rusland
De godsdiensten in Rusland zijn als volgt verdeeld; Russisch Orthodox is 70 % van de bevolking in Rusland, Moslims ongeveer 5 %, Katholiek ongeveer 2 % de overige geloven in Rusland zijn, Protestanten , Boedisme,Joden.

Rusland evenementen culturele attracties
Evenement : Nieuwjaar Rusland
1 Januari nieuwjaars viering wordt met geschenken, champagne en nog meer wodka gevierd.
Evenement :Russische Orthodoxe Kerstmis
7 Januari Russische Orthodoxe Kerstmis

Rusland Toeristisch
Rusland is een natie met veel diversiteit, die op politiek en economisch niveau blijft ontwikkelen. De reis- en leefcondities in Rusland staan in contrast met die in de Verenigde Staten. Belangrijke grote steden tonen enorme verschillen wat betreft de economische ontwikkeling, vergeleken met de rurale gebieden. Terwijl er goede toeristische faciliteiten in Moskou, St. Petersburg en sommige andere grote steden zijn, zijn de faciliteiten in het grote gedeelte van Rusland en sommige goederen en services die in andere landen vanzelfsprekend zijn, zijn nog niet verkrijgbaar in Rusland. Het reizen naar het 'Caucasus gebied' in Rusland is gevaarlijk. Het Staatsdepartement raadt Amerikanen af om naar Tsjetsjenië en aangrenzende gebieden te reizen en raadt Amerikanen die in deze gebieden zijn, onmiddellijk te vertrekken.

Toeristische activiteiten in Rusland
Op maar weinig plaatsen op onze planeet zijn nog overblijfsels te vinden van de wildernis, maar in het verre oosten van Rusland, over de Bering Zeeengtes van Alaska, de verre en het mooie land van het schiereiland 'Kamchatka' zijn nog steeds een juistr bestemming voor de verkenners. Op dit unieke avontuur zult u de vulkanen ontdekken die dit wilde landschap gemodelleerd hebben en de geiser en kokende modderpoelen die door de aardkorst heen dringen, samen met kleurrijke korstmossen en bloemen die tijdens de korte zomermaanden door de aardkorst heen komen. Bruine beren zwerven door de bossen, orka's en zeehonden zwemmen in de koele wateren voor de kust.

Historische plaatsen Rusland
Moskou
is de kern van veranderingen in Rusland. Nergens zijn de contrasten van Rusland zichtbaarder dan hier oude kloosters en ultra moderne gebouwen staan zij aan zij en de nieuwe Russische miljonairs en armoedige gepensioneerden lopen in de zelfde straten.Trans-Siberische Spoorweg een tocht op de Trans-Siberische Spoorweg is de manier om dit massieve land te zien. De zesdaagse reis; van meer dan negen duizend kilometer, neemt u van Moskou tot Vladivostok en gaat voorbij eindeloze berken en dennenbossen,nederzettingen en enorme steppes.

Avontuurlijke activiteiten Rusland
Raften in Rusland

Rusland is trots dat de 'thrill-seeker' van over de wereld veel te bieden heeft. De rafting reizen vinden plaats in de wildernis waar beperkte toegang tot is, inclusief 'Karelia', de 'Altai bergen', delen van Siberie en het 'Baikalmeer' gebied. De meeste reizen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.Wel moet u erop letten dat u gevaarlijke punten vermijdt indien u een beginner bent, deze kunnen gevaarlijk zijn.
Canyoning ,Grotten en Speologie Rusland

Deze activiteit behelst het afdalen langs de rivier door gebruik van verschillende technieken. Canyoning heeft het allemaal; afglijden van rotsen in de rivier, je weg door watervallen vinden, duiken of zwemmen in magnifieke natuurmeren, altijd omringd door kristalhelder water en een adembenemende vegetatie. Alhoewel dit een sport is die een goede fitheid van je vraagt, is het toch toegankelijk voor iedereen aangezien er een training is in rustige wateren voor beginners. Het enige wat absoluut vereist is, is dat men kan zwemmen.
Snowboarden in Rusland

Er zijn twee snowboard oorden in Rusland dat een van de meest indrukwekkende snowboard gebieden van de wereld de Bergen van 'Caucasus' en de Vulkanen van 'Kamchatka'. Beide gebieden zijn amper in de rest van de wereld te vinden.
Vissen Rusland

Astrakan', een stad op de delta waar de Wolga de Zwarte Zee bereikt, is een ontzagwekkende plaats om te vissen. Het water zit vol met verschillende soorten vissen. Hierdoor kunt u enkele ponden vis per dag vangen. Aan de rivier Wolga nabij de Zwarte Zee zult u zowel schilderachtige natuur als avontuur vinden.Voor de liefhebber zijn er vele mogelijkheden om te vissen in kristalheldere wateren met een adembenemend decor. De ultieme uitdaging in deze sport is ongetwijfeld het vliegvissen. In wat voor vorm van vissen je ook bent geïnteresseerd, je zult in Rusland de perfecte wateren vinden om deze sport te beoefenen. Sportvissen in zowel zout- als zoet water gebieden
Paardrijden Rusland

Rusland is een ideaal land om te paardrijden. Door de verschillende natuurlandschappen kunt u zowel langs de stranden paden en wegen paardrijden als in de wildernis. Zittend op de rug van een paard, kunt u ver de de wildernis in trekken.

Reizen naar Rusland
Vliegen naar Rusland
Er zijn dagelijkse vluchten naar Moskou vanuit alle belangrijke Europese hoofdsteden en New York evenals vanuit Hong Kong en andere Aziatische landen. Er zijn ook dagelijkse diensten naar St Petersburg vanuit vele Europese hoofdsteden.
Boot vervoer naar Rusland
Er zijn beperkte cruise- en veerdiensten tussen Rusland en Finland, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Turkije en Georgie.
Trein vervoer naar Rusland
De belangrijkste westelijke spoorwegpoorten naar Europees Rusland zijn Helsinki, Warschau, Praag en Budapest. Er is een dagelijkse dienst van Parijs en Amsterdam naar Moskou over Berlijn en Warschau. Er is ook een dienst vanuit Berlijn naar Omsk. De Trans-Siberische Spoorweg loopt van Moskou tot Vladivostok en er is een mogelijkheid om vanuit daar naar Peking te reizen per trein.

Reizen in Rusland
Vliegen in Rusland
Het is aan te raden om een binnenlandse vlucht te nemen die uiteindelijk een internationale bestemming heeft, omdat deze transporteurs gecertificeerd om hogere standaarden te hebben dan binnenlandse diensten die geen internationale bestemmingen hebben.
Bus en Openbaar vervoer in Rusland
Russische bussen zijn nu volledig toegankelijke voor buitenlanders en wanneer u tussen kleine steden wilt reizen, is dit een geweldige manier. Het rijden in Rusland is niet voor iedereen weggelegd, maar indien u de humor ervan in kunt zien, let dan niet op de tamelijk slechte weg, naast het probleem om benzine vinden, is het een geweldige manier om het land te zien.
Trein vervoer in Rusland
Europees Rusland wordt door een uitgebreid spoornet gekruist dat maakt, traint een levensvatbare middelen van het krijgen naar praktisch overal. Zij zijn goedkoop en aangenaam en nemen gewoonlijk een lang, snakken tijd. Het spoornet loopt op Moskou tijd; de enige algemene uitzondering is voorstedelijke trein diensten, die blijven bij plaatselijke tijd.
Boot vervoer in Rusland
Het riviervervoer blijft belangrijk en in zomer is het mogelijk om lange afstanden in Rusland met passagiersboten te bereizen. De hoofdpassagiersdiensten adviseren om tussen Moskou en St Petersburg en tussen Moskou en verschillende punten op de Wolga en Dons te varen, inclusief Yaroslavl, Nizhny Novgorod, Volgograd, Astrakan en Rostov-op-Don.

Accommodaties in Rusland
In Rusland heeft u een variatie van hotels, bed and breakfasts minihotels, pensions en gasthuizen, homestays waarbij u in een appartement met een Russische familie verblijft) en appartementen het hele appartement voor u alleen. Er is wat betreft accommodaties voor ieder wat wils in Rusland..Rusland beschikt over, vakantievilla, vakantiewoningen, hotel,hotels, motel,pension, resorts,hostels, jeugdherbergen,all inclusive resorts.

Rusland praktische informatie en links
Visa Iedere bezoeker dient over een geldig paspoort te beschikken. Indien u door Rusland reist is het zeer aan te bevelen altijd een kopie van uw identiteitsbewijs bij u te hebben. Een visum is verplicht voor alle bezoekers behalve voor onderdanen van de CIS-landen mits zij uit hun land van oorsprong komen. Er zijn verschillende soorten visums: toeristenvisum, meervoudig entreevisum, zakenvisum, privé visum en een transitvisum. Een transitvisum is verplicht voor alle passagiers op doorreis behalve voor diegenen die minder dan 24 uur in de transitzone van het Sheremetievo vliegveld van Moskou verblijven op vertoon van een ticket voor een vervolg of aansluitende vlucht. Passagiers dienen tickets en alle documenten voor de volgende bestemming bij zich te hebben.
Tijdsaanduiding in Rusland : Er zijn 11 tijdzones in Rusland. Moskou ligt in de zone GMT (Greenwich Mean Time) + 3 uur.
Elektriciteit in Rusland : 220V, 50 Hz. De Europese stekker met twee pinnen is standaard in Rusland.
Gezondheid in en naar Rusland
Vaccinaties een bewijs van inenting tegen gele koorts is verplicht voor diegenen die uit door gele koorts besmette gebieden komen. Zorg ervoor dat uw inentingen tegen difteritis, polio en tetanus nog geldig zijn. Aanbevolen vaccinaties zijn tyfus, hepatitis A en B. Bezoekers die langer dan drie maanden in Rusland verblijven dienen bovendien te beschikken over een bewijs te beschikken waaruit blijkt dat ze HIV negatief zijn. Hondsdolheid komt steeds vaker voor in Rusland. Voor degenen die tot de risicogroepen behoren, is een vaccinatie voor vertrek aan te bevelen. Indien u gebeten wordt, raadpleeg dan direct een arts. Raadpleeg voor de zekerheid uw plaatselijke GGD of de Travelclinic voordat u op reis gaat.
Water en Hygiëne in Rusland
Water om te drinken, tanden te poetsen of ijs te maken dient vooraf gekookt of gesteriliseerd te zijn. Melk is gepasteuriseerd en dagelijkse producten zijn veilig voor consumptie. Eet alleen goeddoorbakken vlees en vis, bij voorkeur warm geserveerd. Het eten van varkensvlees, salade en mayonaise kan risico met zich mee brengen. Eet alleen gekookte groente en geschild fruit.
Gezondheidszorg in Rusland
De gezondheidszorg in Rusland staat op een hoog niveau en biedt gratis medische verzorging aan alle inwoners. Indien een reiziger ziek wordt tijdens een geboekte rondreis, is de noodhulp gratis, waarbij men een klein bedrag dient te betalen voor medicijnen en verblijf in ziekenhuis. Indien door ziekte een langer verblijf in Rusland noodzakelijk is, dan dient de bezoeker voor de verdere behandeling te betalen. Hiervoor kunnen de kosten aardig oplopen. Alle bezoekers aan Rusland word aanbevolen een reisverzekering af te sluiten die alle ziektekosten en repatriëring dekt. Neem voor de zekerheid enkele medicijnen voor noodgevallen mee houdt er rekening mee, dat sommige medicijnen niet ingevoerd mogen worden.
Telefoneren in en naar Rusland
Voor noodgevallen: draai 01 bij brand, 02 voor de politie en 03 om een ambulance op te roepen. De internationale toegangscode voor rusland is +7, gevolgd door het net- en abonneenummer. Indien u in Rusland naar het buitenland wilt bellen, dient u 810 gevolgd door de betreffende landcode te draaien.
Geldkoers Rusland
De munteenheid in Rusland is de Roebel. De grotere hotels, vreemde valuta winkels en restaurants accepteren de meeste Europese en internationale creditcards o.a. American Express, Visa en Diners Club, maar contant geld wordt geprefereerd. Om extra wisselkosten te voorkomen, is het aan te raden om travellercheques in US Dollars mee te nemen. Buitenlandse valuta mag alleen in de officiële wisselkantoren worden gewisseld en alle transacties dienen te worden geregistreerd op het vreemde valuta aangifteformulier dat bij aankomst in Rusland wordt uitgereikt. Het is verstandig om ook de kwitanties van gewisseld geld te bewaren. Er zijn veel wisselkantoren in Rusland en ze zijn gemakkelijk te vinden. Grotere winkels hebben hun eigen wisselfaciliteiten. Banken in Rusland zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot en met 17.30 uur. De import en export van locale valuta is verboden. Alle resterende valuta dient bij vertrek te worden ingewisseld. De import van vreemde valuta is onbeperkt, maar dient aangegeven te worden bij aankomst. De export van vreemde valuta is beperkt tot het aangegeven bedrag aan vreemde valuta bij aankomst. Wilt u de laatste omwisselkoers van deze valuta weten, ga dan naar de website van Oanda.

 

OLDER ARTICLE

NEXT ARTICLE

0 comments… add one