≡ Menu

Singapore

Singapore Reisinformatie

Singapore bestaat uit een groot eiland, het Singapore Eiland, en 58 kleinere eilandjes daaromheen. Het land grenst in het noorden aan Maleisie. Het gehele gebied is dicht bevolkt maar het voornaamste stadsgedeelte ligt in het zuiden rond de oevers van de Singapore rivier. Het centrale business district ligt aan de zuidelijke oever van deze rivier. Aan de oostkust vindt men een aantal stranden en het internationale vliegveld.In Singapore leven vele culturen en dus geloofsovertuigingen samen. Vooral de Chinezen zijn er veel. Singapore is een opvallend schoon land. Oost en West komen hier samen.Chinatown is het culturele hart van Singapore. Dit gedeelte geeft een indruk van het verleden van Singapore. Er zijn verschillende tempels, decoratieve terrassen en winkels te bewonderen. Het Moslim centrum is een traditioneel textiel district, hier wemelt het van de Indonesische batiks, zijde, sarongs en shirts. Klein India is een rustige maar kleurrijke wijk van Singapore. Het is volgebouwd met winkels, aroma's van de vele gerechten en Hindi muziek. Orchard Road is een gebied met dure hotels. Dit is het domein van de elite, winkelcentra, een bruisend nachtleven en restaurants. De Sister Islands bieden een goede mogelijkheid om te zwemmen en het nabijgelegen koraalrif is een populair duikgebied. Het Bukit Timah natuur reservaat is het grootste regenwoud gebied in Singapore met meer dan 800 inheemse planten. Mogelijke activiteiten in Singapore zijn winkelen, zwemmen, duiken en wandelen.

Natuur in Singapore
Flora Singapore
Singapore was vroeger helemaal bedekt met tropisch regenwoud en was zeer moerassig. Daar is nu weinig meer van over. Tegenwoordig komt het regenwoud alleen nog voor in een reservaat als Bukit Timah Nature Reserve. In totaal heeft Singapore nog ca. 300 ha regenwoud. De rest van de bossen, ca. 1800 ha, is aangeplant. Het tropisch regenwoud bestaat vooral uit tropisch hardhoutbomen als seraya en merantis die wel tot 40 meter hoog kunnen worden. Op deze bomen groeien veel andere planten epifieten zoals de hertshoornvaren. Singapore heeft met name in het noorden nog ca. 500 ha mangrove bossen.Langs de kust in de zandgebieden groeien verschillende soorten grassen, cypergras en slingerplanten. In het binnenland groeien kokospalmen, casuarina's, pandanus, pong pong en de geelbloemige hibiscus. In de stedelijke gebieden groeien ca. 200 planten, waarvan er maar ongeveer 20% inheems is. De vegetatie in parken, tuinen en langs de weg is meestal niet inheems. Zo komt de frangipani van Mexico, de caesalpinia uit WestIndie en de lantana en de bougainvillea uit Zuid-Amerika. Langs de wegen vinden we verder o.a. angsana en jambulaut. In Singapore vinden we ook veel waterplanten zoals waterpest en blaasjeskruid.
Fauna Singapore
De meeste dieren die nu in Singapore voorkomen zijn in feite verplicht om in de bossen te leven die nog over zijn. Gewervelde dieren die hoog in de bomen leven zijn o.a. de vliegende lemuur, twee eekhoornsoorten, de langstaart makaak, en de vliegende hagedis. Op de grond en tussen het struikgewas leven o.a. spitsmuizen, ratten, slangen en drie soorten kikkers. Singapore telt verschillende vleermuissoorten zoals de fruitvleermuis, de hoefijzer neusvleermuis, de Maleise vliegende vos en de Maleise valse vampier. Het kleine muishert en de geschubde miereneter zijn zelden te zien.In Singapore komen ongeveer 335 soorten vogels voor, waarvan 215 inheemse; de rest zijn overwinteraars. Van de 215 inheemse soorten komen er honderd vrij algemeen voor en worden er 52 met uitsterven bedreigd. In 1995 werden nog 9 soorten vogels gesignaleerd die men eerder nog nooit gezien had.De meest voorkomende overwinteraars zijn de gouden Pacific-plevier, en de paarse spreeuw. De meest voorkomende inheemse vogels zijn de Javaanse myna en het visdiefje. Heel af en toe zijn de bedreigde Chinese zilverreiger en de bonte neushoornvogel te zien.
Nationale parken Singapore
De openbare parken en reservaten worden gezamenlijk door twee regeringsinstantie beheerd; National Parks and the Public Utilities Board. De geschiedenis achter een meerderheid van deze parken en reservaten dienen beiden zowel een pragmatisch als cultureel doel. Naast Rio de Janeiro, is Singapore de enige stad in de wereld met een regenwoud gebied binnen zijn grenzen. Slechts 12km van het stadscentrum, bevat dit 164-hectare grote reservaat meer boomsoorten dan het volledige Noord Amerikaanse continent. In het hart van het reservaat ligt het hoogste punt van Singapore, de 'Bukit Timah' heuvel. Het ligt 162.5 meter boven zeeniveau en bevat goed gemarkeerde paden die door de jungle leiden. Een ideale plaats voor trekkers en tevens het woongebied van exotische vogels, vlinders, apen en eekhoorns, evenals het unieke plantenleven. Het is dagelijks geopend van 8 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds.

Klimaat Singapore
Het klimaat in Singapore is het gehele jaar heet maar vochtig. De temperatuur daalt bijna nooit verder dan 20 graden Celsius, zelfs niet in de avond. Overdag stijgt het kwik tot ongeveer 30 graden Celsius. Singapore heeft een natte periode tussen november en januari en een droge periode tussen mei en juli. Het verschil tussen deze periodes is overigens klein.

Singapore Cijfers en feiten
Volledige naam : Republiek Singapore
Oppervlakte
: 620 vierkante kilometer
Inwoners : +/- 4 miljoen
Hoofdstad
: Singapore
Bevolking : 76% Chinees, 15% Maleis, 6% Indisch.
Talen : Engels, Maleis, Mandarijn, Tamil
Overheid : Parlementaire democratie
Industrie en Producten
: Verscheping, bankieren, toerisme, elektronische apparatuur, chemicaliën, olie
Belangrijkste handelspartners : VS, Maleisië, Hong Kong, Japan

Singapore gewoontes,lokale gebruiken
Voorschriften Singapore
Fooien Singapore het wordt officieel niet aangemoedigd in restaurants, hotels en het vliegveld. De rekening is meestal inclusief 10% servicekosten. Criminaliteit in Singapore toeristen moeten niet in aanraking komen met drugs wat voor een soort dan ook, in het bezit hebben van drugs,zelfs kleine hoeveelheden kunnen leiden tot gevangenisstraffen of zelfs de doodstraf.
Religie Singapore
De verschillende bevolkingsgroepen hebben ieder hun eigen godsdienst. Er zijn meer dan 800.000 Boeddhisten en meer dan 500.000 Taoisten. Deze groepen vormen meer dan 50% van de bevolking boven de tien jaar. De islam wordt aangehangen door ongeveer 350.000 moslims, meestal van Maleise afkomst. Er zijn ongeveer 100.000 rooms-katholieken en 220.000 andere christelijke groeperingen, meestal van Chinese afkomst. Verder is er nog een groep van 80.000 Hindoes, vooral afkomstig uit India. De meerderheid van de Chinezen hangt een combinatie van Boeddhisme, Taoisme en Confucianisme aan met eigen geloofsovertuigingen, geloofsplichten en instellingen. Het merendeel van de boeddhisten behoort tot de Mahagenese school.

Singapore Toeristisch
De meeste toeristen komen uit Zuidoost-Azie, Japan, Australie, Nieuw-Zeeland, India, Europa, Canada en de Verenigde Staten. Hoewel Singapore qua bezienswaardigheden niet zo erg veel te bieden heeft, oefent het toch een grote aantrekkingskracht uit. Zo komen toeristen uit Maleisie, Indonesie India, Thailand en de Filippijnen om belastingvrij te winkelen. De meeste winkels zijn geconcentreerd rond Orchard Road, Singapore's belangrijkste toeristengebied. Toeristen uit Australie, Nieuw-Zeeland en andere westerse landen komen ook voor de winkels, maar ook voor de fascinerende varieteit aan religies, culturen, gewoontes en tradities van de verschillende bevolkingsgroepen. Daar komt bij dat Singapore een van de veiligste steden ter wereld is. Singapore is ook schoon en groen en heeft een grote keus aan prima accommodaties.

Toeristische activiteiten in Singapore
Op maar weinig plaatsen op onze planeet zijn nog overblijfsels te vinden van de wildernis, maar in het verre oosten van Singapore, over de Bering Zeeengtes van Alaska, de verre en het mooie land van het schiereiland 'Kamchatka' zijn nog steeds een juistr bestemming voor de verkenners. Op dit unieke avontuur zult u de vulkanen ontdekken die dit wilde landschap gemodelleerd hebben en de geiser en kokende modderpoelen die door de aardkorst heen dringen, samen met kleurrijke korstmossen en bloemen die tijdens de korte zomermaanden door de aardkorst heen komen. Bruine beren zwerven door de bossen, orka's en zeehonden zwemmen in de koele wateren voor de kust.

Historische plaatsen Singapore
Arab St Singapore

Het Moslimcentrum van Singapore is een traditioneel textiel district, vol met batiks uit Indonesie, zijde, sarongs en shirts. Als u daarbij nog denkt aan bloemengeuren, hajj petjes en songkok hoedjes, heeft u een goed beeld van de aanwezige producten in dit deel van de stad.Chinatown Singapore chinatown is het culturele hart van Singapore en bevat nog steeds historisch uiterlijk met z'n vele tempels, restaurants en dure winkels, waarvoor de wierrook verkopers plaats moeten maken.Eiland Sentosa het eiland Sentosa is de meest bezochte attractie. het heeft musea, aquaria, stranden, sportfaciliteiten en wandel mogelijkheden.Als een dag niet genoeg is voor alle activiteiten dan heeft Sentosa ook een camping, hostels en luxe hotels.

Avontuurlijke activiteiten Singapore
Golfen en Tennis in Singapore

Singapore heeft veel golfbanen, ook al zijn er een paar alleen voor leden of ze laten in het weekend geen bezoekers spelen.Tennis en squash faciliteiten zijn aanwezig in Singapore.
Wandelen en Fietsen Singapore

Mensen die van fietsen houden kunnen door de stad fietsen of op routes door de natuur. Wandelen is nog steeds een van de beste manieren om Singapore goed te leren kennen.

Reizen naar Singapore
Vliegen naar Singapore
Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen naar de ultramodern Changi Internationale Luchthaven van Singapore – vaak gestemd als een van de best luchthavens in de wereld. Het is zeker een van het meeste drukke, met een overvloed aan faciliteiten varierend van 24 uur geopende meditatiecentra tot aan het winkelen in boetieks. De best manier om van Changi Luchthaven naar de stad te reizen (20km/12mi weg) is met de trein. Er is ook een ruime keuze aan bus en taxi diensten.
Boot vervoer naar Singapore
Per Veerboot een passagiersveerdienst vaart tussen noord-Changi en Tanjung Belungkor, ten oosten van Johor Bahru en een dagelijkse snelle catamaran verbindt Singapore met het Tioman Eiland van Maleisie. Er zijn geen rechtstreekse passagiersveerdiensten tussen Singapore en de hoofdhavens van Indonesie. Wel is het mogelijk om tussen de twee landen over het Indonesische eilanden Riau Archipel te reizen, onmiddellijk zuiden van Singapore. Moderne veerdiensten verbinden Singapore met de eilanden van Batam en Bintan in de archipel. Speedboten verbinden Batam met Pekanbaru in Sumatra en enkele schepen per week verbinden Bintan met Jakarta.
Bus en Trein vervoer naar Singapore
Bus vervoer veel toeristen die Singapore bezoeken, combineren hun verblijf met een bezoek aan Maleisie, dat slechts een kilometer verder ligt. U kan tussen Maleisie en Singapore heel gemakkelijk per bus reizen. Bussen mt airconditioning verbinden Singapore met bijna alle grote Maleisische steden; de tarieven zijn over het algemeen goedkoop.Trein vervoer naar Singapore is het zuidelijke eindstation van het treinnetwerk van Maleisie, en er rijden drie treinen per dag naar Kuala Lumpur en 4 in de weekenden.

Reizen in Singapore
Bus en Openbaar vervoer in Singapore
Singapore heeft een groot busnetwerk met regelmatige diensten; het is goedkoop en makkelijk om hier gebruik van te maken. Singapore heeft een Mass Rapid Transit  Metro stelsel dat u niet veel geld kost of waarbij u veel hoeft na te denken.
Taxi vervoer in Singapore
Er is een goed aanbod van taxi's en ze hebben allemaal een meter. Taxi's kunnen beneden aan de straat gevonden worden of staan bij de daarvoor aangewezen taxistalletjes vlakbij belangrijk hotels en winkelcentra.
Boot vervoer in Singapore
Regelmatige ferry diensten varen van het World Trade Centre naar Sentosa en andere eilanden.
Auto huren Singapore
Er zijn verschillende autoverhuur bedrijven in Singapore. De tarief hiervoor per dag kan vrij hoog zijn, maar de wekelijkse tarieven zijn redelijk.

Accommodaties in Singapore
Singapore heeft een grote variatie van accommodatie mogelijkheden en daarom is er voor ieder wat wils. Er zijn accommodaties van backpakkers, budget en jeugdherbergen tot 5 sterren hotels. De meeste hotels hebben standaard faciliteiten zoals, internet, room service, mini bars, data poorten voor modems, kamers of verdiepingen waar niet gerookt mag worden, en business en fitness centra die ingericht zijn met de nieuwste uitrustingen.Singapore beschikt over, vakantievilla, vakantiewoningen, hotel,hotels, motel,pension, resorts,hostels, jeugdherbergen,all inclusive resorts.

Singapore praktische informatie en links
Visa De meeste inwoners van Westerse landen hebben geen visum nodig. Een visum dat geldig is voor 15 dagen wordt gegeven bij aankomst in Singapore. Een visum voor 1 maand wordt over het algemeen ook verstrekt wanneer men daar om vraagt. Voor andere nationaliteiten raadpleeg de ambassade of het consulaat van Singapore.
Tijdsaanduiding in Singapore : GMT (Greenwich Mean Time) plus 8 uur
Elektriciteit in Singapore : 220-240V, 50Hz
Gezondheid in en naar Singapore
Als men uit een gele koorts gebied komt is gele koorts vaccinatie verplicht. Andere vaccinaties worden voor gewone reizen niet geadviseerd. Raadleeg voor de zekerheid de dichtstbijzijnde GGD of Travelclinic.
Water en Hygiëne in Singapore
Kraanwater bevat chloor en is drinkwater. Het is aan te bevelen om tijdens de eerste weken van verblijf water uit flessen de drinken. Vlees, vis, fruit en groenten kunnen zonder risico gegeten worden.
Gezondheidszorg in Singapore
Voor noodgevallen kan men naar het algemene ziekenhuis van Singapore. De gezondheidszorg is goed volgens de westerse normen
Telefoneren in en naar Singapore
In geval van nood kan men de volgende telefoonnummers gebruiken. Politie: 999, Ambulance en Brandweer: 995. het internationale toegangsnummer van Singapore is 65. Wanner men vanuit Singapore internationaal wil bellen dient men eerst 001 te draaien.
Geldkoers Singapore
De munteenheid van Singapore is de Singaporese Dollar. Geldwisselkantoren bevinden zich in alle winkelcentra van Singapore. American Express, Carte Blanche, Diners Club, MasterCard en Visa worden overall geaccepteerd. Pinautomaten zijn overal in Singapore te vinden en travellers cheques worden overal geaccepteerd. Wilt u de laatste omwisselkoers van deze valuta weten, ga dan naar de website van Oanda.

 

OLDER ARTICLE

NEXT ARTICLE

0 comments… add one