≡ Menu

Slovenie

Slovenie Reisinformatie

Slovenie bedekt ongeveer 2 procent van Europa. Slovenie deelt haar grenzen met Oostenrijk in het noorden, Hongarije in het oosten, Kroatie in het zuiden en Italie in het westen. Over het algemeen is Slovenie heuvelachtig. Meer dan 90% van het land ligt hoger dan 300 meter boven de zeespiegel. Bijna de helft van het land wordt bedekt met bossen, hierdoor is Slovenie een van de groenste landen ter wereld. Landbouw bedekt ongeveer 43% van het landoppervlak. Slovenie heeft 6 verschillende landschappen: de Alpen; de heuvels; de Dinaric Karst een kalkstenen gebied van grotten en ondergrondse rivieren onder de heuvels; het Sloveense kustgebied; 47km kust langs de Adriatische Zee; en de lager gelegen gebieden.Slovenie heeft zich gevestigd in vier onderscheidene gebieden Styria, Carniola, Carinthia en Gorizia vanaf de vijfde eeuw. Slovenie werd later gedomineerd door de Bavariers, het Frankish Rijk van de Karolingiers en het Germaanse Heilige Romeinse Rijk, wat duurde van de 9de tot de 19de eeuw. De Slovenen zelf waren Slavische mensen waren, die het geloof Romeinse katholicisme volgden. In de 14de eeuw werden de Sloveense gebieden erfelijke bezit van het Huis van Habsburg.De hoofdstad van Slovenië is Ljubljana. Deze stad wordt ook wel het kleine Praag genoemd, maar dan minder toeristisch. Hoewel deze stad de grootste en dichtstbevolkte stad is van Slovenië, is zij groen en schoon. De berg Triglav is de hoogste top in de Julian Alpen. De Skocjan grotten liggen onder het verlaten landschap van de Karst regio. Miljoenen jaren geleden werd dit gebied bedekt met een diepe zee, deze zee heeft dikke lagen kalksteen achtergelaten met diepe grotten en groeven. Bezoekers kunnen door deze grotten heen wandelen via een tunnel. De tunnel gaat door de stille grot. Sinds de Romeinse tijd wordt er in Slovenië wijn geproduceerd. Tegenwoordig komen er een aantal goede wijnen uit Slovenie. Het land heeft 14 wijn producerende gebieden. De twee meest belangrijke witte wijn producerende gebieden liggen net buiten de stad Ptuj: de Haloze heuvels en het Jeruzalem-Ljutomer district. Mogelijke activiteiten in Slovenie zijn skien, wandelen, raften en fietsen

Natuur in Slovenie
Flora en Fauna Slovenie
Er zijn vele bossen in Slovenie – die 54% van het land bedekken- en talrijke beschermde plant- en diersoorten. Het natuurbewaring programma van Slovenie zal geleidelijk verzekeren dat bijna een derde van het gebied van Slovenie beschermd zal worden. Slovenie bewaart de speciale kenmerken van zijn land door natuurlijk erfgoed met nieuwe stimulansen te combineren. Wegens zijn verscheidenheid, bereikbaarheid en de bewaring van zijn tradities, is Slovenie een aantrekkelijke bestemming voor bijna 1 miljoen toeristen per jaar.
Nationale parken Slovenie
Het eerste natuurpark in Slovenie was het Triglav National Park, gevestigd in 1924 het gebied werd beschermd vanaf 1981is ongeveer 80.000 ha groot Skocjanske jame Regional Park was gevestigd in 1996 en het heeft een grootte van 400 ha. De grotten van Skocjan staan geregistreerd in het UNESCO's World Heritage.

Klimaat Slovenie
Het noordwesten van Slovenie heeft een Alpenklimaat. De temperaturen in de valleien zijn gematigd in de zomer en koud in de winter. De Adriatische kust heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Het grootse gedeelte van Oost Slovenie heeft een land klimaat met hete zomers en koude winters. Over het algemeen is januari de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van 2 graden Celsius. Juli is de warmste maand met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius.

Slovenie Cijfers en feiten
Volledige naam : Republiek Slovenie
Oppervlakte
: 20.000 vierkante kilometer
Inwoners : +/- 2 miljoen
Hoofdstad
: Ljubljana ongeveer 300.000 inwoners
Bevolking : 88% Sloveens, 7% Servische-Kroaten
Talen : Sloveens, Kroatisch, Servisch, Duits, Engels, Italiaans
Overheid : Parlementaire democratische republiek
Industrie en Producten
: Landbouw, textiel, hout producten
Belangrijkste handelspartners : EU voornamelijk Duitsland, Kroatie, Italie, Frankrijk, Oostenrijk

Slovenie gewoontes,lokale gebruiken
Omgangsvormen Slovenie
De normale begroeting in Slovenie is het handschudden. Voor normale sociale gelegenheden gelden informele kledingvoorschriften. Roken is verboden in het openbaar vervoer, in bioscopen, theaters, publieke kantoren en in wachtkamers. Fooien 10 procent fooi wordt als normaal beschouwd in hotels, restaurants en voor taxichauffeurs.
Religie Slovenie
82% van de Sloveense bevolking is Rooms Katholiek.

Slovenie evenementen culturele attracties

Slovenie Toeristisch
De Sloveen kust die 46,6 kilometer lang is, is bedekt met overvloedige vegetatie. Dit is een natuurlijke reserve met een rijk aanbod van mergel en zandsteen en de unieke 'Strunjan' klif die 80 meter boven de zee ligt, is de hoogste muur op de Adriatische kust. Hier bevindt zich de 'Secovlje' zoutmijn, die het eerst werd vermeld in de 13de eeuw. Tengevolge van hun extreem overvloedig natuurlijke en historische erfgoed werden zij een regionaal park genoemd en is een toevluchtsoord van dieren.

Toeristische activiteiten en historische plaatsen Slovenie
Ljubljana de hoofdstad van Slovenie is stad waar politiek, cultureel, wetenschap en vervoer samen komen en dat op zijn eigen manier de kenmerken van Slovenie van het oostelijke en westelijke, noordelijke en zuidelijke gebieden combineert.Julian Alps de hoogste berg van Slovenie is de Julian Alps.Tussen de twee rivieren in ligt het Triglav nationaal Park, waar talrijke dier en plantsoorten te vinden zijn.

Toeristische en avontuurlijke activiteiten Slovenie
Golfen in Slovenie
Golf is ook steeds populairder aan het worden onder de liefhebbers van actieve vakanties, het wordt niet alleen door Slovenen, maar ook door buitenlandse toeristen gespeeld. Het is sinds 1938 populair in Slovenie. Momenteel zijn golfspelers welkom bij acht golfbanen en talrijke oefengebieden.
Canyoning ,Grotten en Speologie Slovenie

Deze activiteit behelst het afdalen langs de rivier door gebruik van verschillende technieken. Canyoning heeft het allemaal; afglijden van rotsen in de rivier, je weg door watervallen vinden, duiken of zwemmen in magnifieke natuurmeren, altijd omringd door kristalhelder water en een adembenemende vegetatie. Alhoewel dit een sport is die een goede fitheid van je vraagt, is het toch toegankelijk voor iedereen aangezien er een training is in rustige wateren voor beginners. Het enige wat absoluut vereist is, is dat men kan zwemmen.
Fietsen en Mountainbike in Slovenie

Fietsen en mountainbiken Slovenie is het ontmoetingspunt van de Middellandse Zee, Panonian en Dinarice werelden. Het biedt aan extreem verschillende soorten uitzicht tengevolge van de variatie van zijn landschappen en de afstand waar doorheen gefietst kan worden. Er is een pad voor korte en lange fiets reizen met verschillende moeilijkheids niveaus.
Vissen Slovenie

Slovenie heeft nog steeds vele visgebieden die hun natuurlijke schoonheid hebben behouden door watermanagement projecten en die niet bedorven zijn. In Slovenie kan de visser veel alpenrivieren en meren, beken in weiden en berg rivieren vinden.Voor de liefhebber zijn er vele mogelijkheden om te vissen in kristalheldere wateren met een adembenemend decor. De ultieme uitdaging in deze sport is ongetwijfeld het vliegvissen. In wat voor vorm van vissen je ook bent geïnteresseerd, je zult in Slovenie de perfecte wateren vinden om deze sport te beoefenen. Sportvissen in zowel zout- als zoet water gebieden
Paardrijden Slovenie

Slovenie is een ideaal land om te paardrijden.De schilderachtige gebieden van Slovenië trekken de liefhebbers van paarden van zowel nabij als ver aan. Lipica, waar de Lippizaner paarden vandaan komen, biedt een speciale ervaring aan sinds de 16de eeuw. Door de verschillende natuurlandschappen kunt u zowel langs de  paden en wegen paardrijden als in de wildernis. Zittend op de rug van een paard, kunt u Slovenië prima ontdekken.

Reizen naar Slovenie
Vliegen naar Slovenie
De lokale luchtvaartmaatschappij van Slovenie, Adria Airways, biedt reguliere vluchten aan vanuit de meeste grote Europese steden. Ljubljana is verbonden met Frankfurt, Munschen, Wenen, Zurich, Brussel, Parijs, Barcelona, Londen, Dublin, Manchester, Amsterdam, Kopenhagen, Moskou, Split, Skopje, Sarajevo, Tirana, Tel Aviv, Istanbul, Podgorica, Praag, Pristina en anderen.
Bus vervoer naar Slovenie
Het is tevens mogelijk om Slovenie met de bus te bereiken vanuit omliggende landen. De internationale bustransport mogelijkheden zijn goed georganiseerd en relatief goedkoop.
Auto vervoer naar Slovenie
De beste manier om het land te leren kennen is om het te bezoeken per auto. U kunt Slovenie bereiken via een van de grensovergangen met Italie, Oostenrijk, Hongarije of Kroatie, of u kunt een auto huren bij een van de autoverhuurbedrijven die in Slovenie te vinden zijn. De snelwegen in Slovenie zijn goed onderhouden en zijn duidelijke bewegwijzeringen. Naast de wegen vindt u parkeerplaatsen en overnachtingsmogelijkheden.
Trein vervoer naar Slovenie
Bijna alle belangrijke toeristische bestemmingen hebben moderne en comfortabele treinen. Verbindingen zijn perfect; u kunt rechtstreeks met de trein naar Slovenie reizen vanuit; Italie, Oostenrijk, Hongarije, Kroatie, Joegoslavie en Macedonie. Reizen met de trein is gemakkelijk en goedkoop.

Reizen in Slovenie
Bus en Openbaar vervoer in Slovenie
Behalve voor lange reizen, gaat de voorkeur voor reizen in Slovenie uit naar de bus. Er zijn frequente vertrektijden en het netwerk heeft een uitgebreid bereik door het land. In sommige gevallen is er geen keus de enige manier om naar Bled en Bohinj, de Julian Alps en de kust van Ljubljana te reizen is per bus.U dient te reserveren als u op vrijdagmiddag wilt reizen, want veel studenten vertrekken vanuit Ljubljana voor het weekend naar huis.
Trein vervoer in Slovenie
Met uitzondering van de nieuwe ICS express trein tussen Ljubljana en Maribor, wordt er alleen door toeristen gebruik gemaakt van de trein, waarmee een van de mooiste reizen door de Soca Vallei wordt gemaakt.
Auto vervoer in Slovenie
Per auto is een goede manier om bij een van de mooiste en geïsoleerde dorpen en steden te komen in Slovenie. De huurprijzen zijn gemiddeld. De verhuurbedrijven bij het vliegveld van Brnik en in Ljubljana hebben de meest concurrerende prijzen voor het huren van een auto. De prijzen van de tolwegen en van benzine zijn relatief goedkoop.

Accommodaties in Slovenie
Goede hotels kunnen in zowel de grote steden als in een aantal kleine steden gevonden worden, waar kleine familiehotels vaker voorkomen. Er zijn tevens een aantal jeugdherbergen in Slovenie en er zijn motels aanwezig langs de snelweg.Slovenie beschikt over, vakantievilla, vakantiewoningen, hotel,hotels, motel,pension, resorts,hostels, jeugdherbergen,all inclusive resorts.

Slovenie praktische informatie en links
Visa inwoners van Australie, Canada, de EU, Israel, Japan, Nieuw Zeeland, Zwitserland en de Verenigde Staten hebben geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Inwoners van andere landen kunnen een visum geldig voor 90 dagen voor vertrek aanvragen of een visum van 30 dagen bij aankomst krijgen. Raadpleeg voor meer informatie de ambassade of het consulaat van Slovenie.
Tijdsaanduiding in Slovenie
: GMT (Greenwich Mean Time) plus 1 uur
Elektriciteit in Slovenie : 220V, 50Hz
Gezondheid in en naar Slovenie
Vaccinaties er zijn geen verplichte vaccinaties voor Slovenie. DTP en hepatitis A vaccinaties worden aanbevolen. Raapleeg voor de zekerheid de dichtstbijzijnde GGD of Travelclinic.
Water en Hygiëne in Slovenie
Het drinkwater is veilig en kan prima uit de kraan gedronken worden in Slovenie
Gezondheidszorg in Slovenie
Er is goede medische zorg in Slovenie aanwezig.
Telefoneren in en naar Slovenie
Het internationale toegangsnummer van Slovenie is 386. Wanneer men vanuit Slovenie international wil bellen dient men eerst 00 te draaien.
Geldkoers Slovenie
De munteenheid in Slovenie is de Tolar. Wilt u de meest up to date wisselkoers van deze munt weten, ga dan naar de website van Oanda.

 

OLDER ARTICLE

NEXT ARTICLE

0 comments… add one