≡ Menu

Zonvakanties Bodrum

Zonvakanties Bodrum
Ben je op zoek naar zonvakanties  in Bodrum?Landen-info.nl verzamelt de goedkoopste reisorganisaties en de kans is groot dat je op Landen-info.nl de goedkoopste zonvakanties naar Bodrum vindt.
Vind meer informatie over Bodrum bij:
Sunweb Vakanties Corendon Kras.nl Arke Neckermann

Landen-info onafhankelijk reis en vakantie advies
Landen-info.nl zoekt voortdurend naar reisinformatie over meer dan 60 vakantielanden en probeert steeds de goedkoopste zonvakanties en aanbiedingen naar de Bodrum en vele andere vakantielanden op internet te vinden,wij zijn zelf geen reisbureau en geven daarom een onafhankelijk advies en tips waar je de beste zonvakanties of andere informatie over Bodrum of een ander vakantie land kunt vinden.Via gesponsorde links en de ons aanbevolen reisorganisaties vind je met grote zekerheid de juiste zonvakanties naar Bodrum of een andere favoriete vakantie bestemming.Landen- info het grootste vakantielanden overzicht.

Bodrum zonvakantie bestemming

Bodrum had de naam vooral in trek te zijn bij de jonge jetset van Turkije, maar door de groeiende interesse in Turkije als vakantieland voor Westerse toeristen is de stad steeds meer een gewone vakantieplaats geworden.Bodrum heeft een eigen vliegveld.Op hetzelfde schiereiland liggen ook populaire vakantieplaatsjes als Bodrum, Torba en het inmiddels aan Bodrum vastgegroeide toeristenoord Gümbet. De op een na grootste plaats op het schiereiland is Turgutreis, waar elke zaterdag een grote markt welke vooral door de toeristen goed wordt bezocht.(bron wikipedia)

Bodrum
Bodrum vroeger Halicarnassus is een stad aan de zuidwestkust van Turkije aan de Golf van Gokova. Het ligt tegenover het Griekse eiland Kos.De perfecte haven van Bodrum werd in de elfde eeuw voor Christus door de Grieken gekoloniseerd. Later zou de stad bloeien onder Perzisch gezag. Bodrum was hoofdstad van de satrapie Carië.De stad werd door Mausolus tot zijn hoofdstad benoemd, de stad heette toen nog Halicarnassus. Toen hij in 353 v.Chr. overleed, gaf zijn vrouw Artemisia opdracht om een monument, het Mausoleum van Halicarnassus, voor hem te bouwen. Dit was een van de zeven wereldwonderen.(bron wikipedia)

Bodrum badplaats met roerige geschiedenis
Alexander de Grote veroverde Bodrum in 334 v.Chr. op de Perzen, zijn eerste belangrijke overwinning op hen. De stad werd vernietigd en had daarna geen betekenis meer.Een belangrijk klassiek auteur was afkomstig uit Halicarnassus: de historicus Dionysius van Halicarnassus.De geschiedschrijvers Dionysios en Herodotus werden geboren in Halicarnassus.De Maltezer Orde bouwde in de Middeleeuwen een kasteel nabij de ruïnes van het Mausoleum.(bron wikipedia)

Zonvakanties naar Bodrum populair.
Turkije en Bodrum was de afgelopen zomer en de laatste paar één van de snelst groeiende zonvakantie bestemming voor Nederlanders is geworden. Waarom zijn er steeds meer Nederlanders die hun zonvakantie naar Bodrum boeken?De redactie van Landen-info.nl heeft wel een idee.In Turkije en Bodrum zijn de hotels en vakantie accommodaties van goed tot een uitstekend niveau.De meeste hotels in Turkije en Bodrum zijn echte tophotels waarvan de meeste 4 of 5 sterren hotels zijn,natuurlijk kun je van deze hotels in Bodrum een uitstekende service en dienstbaarheid verwachten.De plaatselijke bevolking Bodrum waardeert nog steeds dat vele toeristen uit de gehele wereld zonvakanties naar Bodrum boeken.Door deze uitstekende service de prachtige hotels en vriendelijke bevolking maakt,dat zonvakanties naar Bodrum zo populair zijn.Naast zonvakanties in Bodrum ,is Turkije ook een prachtig land om rondreizen en stedentrips te maken.Turkije is rijk aan cultuur en tradities.

Turkije zonvakanties
Turkije is een populaire zonvakanties bestemming voor strand, natuur en cultuur liefhebbers.Turkije en Bodrum is de perfecte combinatie van een aantrekkelijk klimaat, een mooie natuur en een rijke geschiedenis. Er zijn genoeg mogelijkheden om uit te rusten tijdens uw zonvakantie op één van de vele stranden, de natuur te bewonderen of een kijkje te nemen in de mengeling van het Europese en Aziatische verleden van Turkije

Actief in Bodrum
Raften aangezien de vraag naar sporten tijdens zonvakanties in de natuur en in Bodrum steeds meer toeneemt, dient men er rekening mee te houden dat deze sporten de natuur niet beschadigen. Raften is een sport die de natuur niet beschadigd. Vele rivieren in Turkije zijn geschikt om te raften en kanoën. Een paar voorbeelden zijn Coruh, de Firtina en Berta rivier in het gebied rond de Zwarte zee, en de Magavgat en Dragon rivier in het MiddellandseZeegebied.Stranden in Turkije:Bodrum heeft prachtige stranden waar je heerlijk kunt genieten tijdens je zonvakanties variërend van ruige rotsachtige kuststroken tot witte zandstranden. Het zeewater is helder en nodigt uit om verschillende watersporten in te beoefenen tijdens je zonvakanties.Varen,waterskiën, snorkelen en duiken zijn sporten die beoefend kunnen worden tijdens je zonvakantie in Bodrum. Zeilen in Turkije,Bodrum is een goede bestemming voor zeil en windsurf liefhebbers.Er waait vaak een goede wind aan de Middellandse zee kust wat een heerlijke verkoeling brengt tijdens de hete zomers en je zonvakantie in Bodrum.

Toeristische activiteiten en historische plaatsen Turkije
Efeze in Turkije
van de vele oude Turkse steden  behoort de stad Ephesus zeker tot één van de mooiste.Deze stad was vroeger Ionie,dit was het bloeiende culturele centrum tijdens de oud Griekse periode, en een provinciale hoofdstad tijdens de Romeinse periode. De tempel van Diana die in Ionie staat is een van de zeven wereld wonderen. De stad stond over het algemeen bekend als een mooie en rijke stad. Een wandeling door de ruines kost ongeveer een halve dag. Gedurende de zomer is het aan te raden om deze wandeling vroeg te maken aangezien het er in de middag zeer warm kan worden.Musea in Turkije de Turkse musea zijn rijkelijk gevuld met kleurrijke tegels, glazen vazen, gegraveerde houten moskee deuren, korans, sieraden en kostuums. De meeste musea in Turkije zijn iedere dag geopend behalve op maandag. Ook de Paleizen zijn alleen op maandag gesloten.Warmwaterbronnen en spa in Turkije een bezoek aan Turkije is niet compleet als men niet bij een van de bekende spas is geweest. Hier kan men gezondheidsproblemen behandelen of simpelweg ontspannen in een van de warme bronnen bestaande uit natuurlijke mineralen. Een aantal voorbeelden van spas in Ankara zijn Kizilcahaman, Ayas, Haymana, en in Izmir kan men Balcova, Cesme, Sifne.

Aegeische kust populaire vakantieplaatsen zijn
 
Aksu,Antalya,Armutalan,Bitez,Bodrum,Colakli,Dalyan,Dalaman,Fethiye,Gumbet,Icmeler,Istanbul
 Kiris,Kumkoy,Kusadasi,Lara,Marmaris,Oludeniz,SkiKartalkaya,Sorgun,TitreyenGol,Torba,Turgutreis,Turunc
 
 
Turkse Riviera populaire vakantieplaatsen zijn
 
Alanya,Beldibi,Belek,Finike,Gundogdu,Side,Kemer

Meer informatie over Turkije vind je hier…..

 

OLDER ARTICLE

NEXT ARTICLE

0 comments… add one